Lite gottis
Lite gottis till kvällen är aldrig fel. Jag blandade smält choklad med lite frön och bär. En smakhöjdare är att strö över lite flingsalt innan den har stelnat. Det blev riktigt mums.
Ingredienser:
200 g mörk choklad 70%, hacka chokladen och smält den i vattenbad.
Så mycket solrosfrö och pumpafrö du tycker är bra. Rosta dem i en torr stekpanna. Se till att de inte bränns vid.
Hacka torkade bär (gojibär).
Jag tog en msk linfrö också.
Lite flingsalt, en smaksak.
Spara av fröblandningen som du rostat för att dekorera chokladen lite. Lägg i alla torra ingredienser i den smälta chokladen och rör om.
Häll upp på en skärbräda (plast) eller i en form. Bred ut blandningen tills du tycker att den är lagom tunn.
Strö över fröblandningen och låt chokladen bli sval innan du stoppar in formen i kylen.
När den är färdig kan du skära upp den i så stora bitar som du vill ha. Sedan kan du luta dig tillbaka och njuta av gottiset.

Ingredienser:
200 g mörk choklad 70%, hacka chokladen och smält den i vattenbad.
Så mycket solrosfrö och pumpafrö du tycker är bra. Rosta dem i en torr stekpanna. Se till att de inte bränns vid.
Hacka torkade bär (gojibär).
Jag tog en msk linfrö också.
Lite flingsalt, en smaksak.
Spara av fröblandningen som du rostat för att dekorera chokladen lite. Lägg i alla torra ingredienser i den smälta chokladen och rör om.
Häll upp på en skärbräda (plast) eller i en form. Bred ut blandningen tills du tycker att den är lagom tunn.
Strö över fröblandningen och låt chokladen bli sval innan du stoppar in formen i kylen.
När den är färdig kan du skära upp den i så stora bitar som du vill ha. Sedan kan du luta dig tillbaka och njuta av gottiset.

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi Nilsson
Du är väl bara för goooo.. Gottis Gottis ser jätte Gott ut. Och så smakfullt upplagt. Du är bra på detta. KRAM KRAM KRAM
Trackback