Besök i svampskogen
En efterlängtad träff med mina släktingar på Vikbolandet blev äntligen av! Jag, Helena och Stefan (mina vuxna barn) åkte iväg till Gnedby en lördagsmorgon och hade ett härligt veckoslut. Eftersom det var så längesedan den senaste träffen ägde rum så var det extra roligt att träffas. Kunna sitta ner och prata om gemensamma minnen och nyheter det är bara så härligt.
Våra släktingar, Botte, Håkan, Kristina, Peter, Rasmus och Annie är så trevliga personer så det är extra roligt att träffas.
Då ett veckoslut är en kort tid har jag ingen direkt lust att göra en massa saker utan det viktigaste för mig är att prata och umgås i enkla former.
Ett besök i svamskogen var både roligt och härligt. Vi plockade mycket (tror att det var ungefär 18 liter) och vi fick med oss allt! Så generöst av dem! Så Peter var köksmästaren och förvällde en hel del (Tack Peter!) resten packades i papperskassar.
När jag kom hem så förvällde jag det mesta och torkade en del. Torkade trattkantareller är en fantastisk krydda att ha i många maträtter. Mal i mortel (den doftar fantastiskt) och häll i såsen, köttfärsen eller grytan. Du måste bara prova. Stefan fick med sig förvällda trattisar och gjorde bl.a. köttfärsbiffar med svampsås. Det var mums sade han.

Det vackra Gnedby! Foto: Helena Robertsson
Våra släktingar, Botte, Håkan, Kristina, Peter, Rasmus och Annie är så trevliga personer så det är extra roligt att träffas.
Då ett veckoslut är en kort tid har jag ingen direkt lust att göra en massa saker utan det viktigaste för mig är att prata och umgås i enkla former.
Ett besök i svamskogen var både roligt och härligt. Vi plockade mycket (tror att det var ungefär 18 liter) och vi fick med oss allt! Så generöst av dem! Så Peter var köksmästaren och förvällde en hel del (Tack Peter!) resten packades i papperskassar.
När jag kom hem så förvällde jag det mesta och torkade en del. Torkade trattkantareller är en fantastisk krydda att ha i många maträtter. Mal i mortel (den doftar fantastiskt) och häll i såsen, köttfärsen eller grytan. Du måste bara prova. Stefan fick med sig förvällda trattisar och gjorde bl.a. köttfärsbiffar med svampsås. Det var mums sade han.

Det vackra Gnedby! Foto: Helena Robertsson
Kommentarer
Postat av: Fia
Så härligt det låter att träffa nära och kära är Härligt. Och all denna svamp underbart att ha i köket.
Postat av: Helena
fin bild!
Postat av: Laila Thorborg
Gissa vem som tog bilden? Jo, Helena!
Trackback