Mandelmusslor
Som efterrätt till ett mastigt julbord så är mandelmusslor med lite grädde, glass och frukt perfekt. Tar inte så stor plats i magen som det du åt innan.
Mandelmusslor
30-35 st ungefär
200 g rumsvarmt smör
200 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
Rör ihop smör och mandelmassa ordentligt och blanda sedan i vetemjölet. Vill du ha lite sötare musslor så häll i 2 msk strösocker innan vetemjölet.
Knåda ihop till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla ut i längder. Skär av en bit och tryck ut degen med tummen i en liten smord veckad kakform.
Grädda i 8-10 minuter, ljust gyllenbruna. Kolla tiden noga så de inte bränns vid. Låt svalna på plåten och knacka sedan ut kakorna ur formarna. Förvara torrt i burk.

Färdiga musslor, gott.

Ja, så här smaskigt kan det vara ibland. :)
Mandelmusslor
30-35 st ungefär
200 g rumsvarmt smör
200 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
Rör ihop smör och mandelmassa ordentligt och blanda sedan i vetemjölet. Vill du ha lite sötare musslor så häll i 2 msk strösocker innan vetemjölet.
Knåda ihop till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla ut i längder. Skär av en bit och tryck ut degen med tummen i en liten smord veckad kakform.
Grädda i 8-10 minuter, ljust gyllenbruna. Kolla tiden noga så de inte bränns vid. Låt svalna på plåten och knacka sedan ut kakorna ur formarna. Förvara torrt i burk.

Färdiga musslor, gott.

Ja, så här smaskigt kan det vara ibland. :)
Kommentarer
Trackback