Mandelmusslor

Som efterrätt till ett mastigt julbord så är mandelmusslor med lite grädde, glass och frukt perfekt. Tar inte så stor plats i magen som det du åt innan.

Mandelmusslor
30-35 st ungefär

200 g rumsvarmt smör
200 g  riven mandelmassa
4 dl vetemjöl

Rör ihop smör och mandelmassa ordentligt och blanda sedan i vetemjölet. Vill du ha lite sötare musslor så häll i 2 msk strösocker innan vetemjölet.
Knåda ihop till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla ut i längder. Skär av en bit och tryck ut degen med tummen i en liten smord veckad kakform.
Grädda i 8-10 minuter, ljust gyllenbruna. Kolla tiden noga så de inte bränns vid. Låt svalna på plåten och knacka sedan ut kakorna ur formarna. Förvara torrt i burk.


Färdiga musslor, gott.


Ja, så här smaskigt kan det vara ibland. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0