Kryddor förhöjer och förnöjer

Jag brukar botanisera bland kryddor i alla livsmedelsbutiker som har ett asiatiskt, afrikanskt eller österländskt utbud. Det är så roligt att köpa någon krydda som jag aldrig har provat förut. Jag köpte Kanjolifrön (Nigella frön) och provade att ha i en grönsaksgryta. Det smakade inte särskilt mycket tyckte jag, så nästa gång slänger jag i mera frön. På påsen står det ett förslag om att ha frön på potatis. Kanjoli kan användas som garnering på bröd eller i bröddegen. Det är bara att prova sig fram. Jag ska prova att baka naan bröd och ha Kanjolifrön på. Det kanske är något.

Indiska kryddblandningar är jag helt salig över, vilka dofter och färger. Det finns otaliga blandningar och jag har endast provat ett par stycken. Jag har en favorit som lär ut kryddor och dess användningsområden. Det är Camilla Plum i dansk tv. Googla på hennes namn och gå in och titta på dansk playtv. Hon är superbra!

Jag har en liten samling kryddor men jag använder de flesta i min matlagning. En krydda som jag ofta använder är kardemumma. Åh, den är ljuvlig. Den har jag i mitt kaffe på morgonen, mmmm. Det är mumma det.
Då jag är intresserad av kryddor, dofter och smaker så kommer jag att prova nya kryddor och kryddblandningar i min mat. Visst är det väl spännande att det finns så många kryddor som man aldrig provat innan. Vilka äventyr i smakernas värld!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0