Glass i små lass
På en av Stadsmissionens butiker fyndade jag en handvevad glassmaskin. Det var något som jag hade tänkt på ett tag, att tillverka glass. Det vore så kul att prova. Glassen blev inte perfekt men verkligen god och detta recept använde jag:
Ingredienser:
3 äggulor
1 dl råströsocker
3 dl mjölk, standard, laktosfri
2 dl vispgrädde, laktosfri
Vispa äggulorna och sockret pösigt. Häll mjölken och grädden i en kastrull och värm försiktigt. Det ska INTE koka! I med äggblandningen och vispa om ordentligt. Värm på plattan tills blandningen är lite tjockare. Låt svalna och blandningen ska bli riktigt kall i kylen innan den hälls i glassmaskinen.
Ja, då är det bara att veva då tills glassen verkar klar. Det blev ett himla vevande. Men till slut varde det glass!
För att göra det lite extra så hade jag i lite äkta vanilj och hallon upptinade. Ja, det var riktigt kul. Nästa gång ska jag testa med andra smaker.
Prova du också!

Ingredienser:
3 äggulor
1 dl råströsocker
3 dl mjölk, standard, laktosfri
2 dl vispgrädde, laktosfri
Vispa äggulorna och sockret pösigt. Häll mjölken och grädden i en kastrull och värm försiktigt. Det ska INTE koka! I med äggblandningen och vispa om ordentligt. Värm på plattan tills blandningen är lite tjockare. Låt svalna och blandningen ska bli riktigt kall i kylen innan den hälls i glassmaskinen.
Ja, då är det bara att veva då tills glassen verkar klar. Det blev ett himla vevande. Men till slut varde det glass!
För att göra det lite extra så hade jag i lite äkta vanilj och hallon upptinade. Ja, det var riktigt kul. Nästa gång ska jag testa med andra smaker.
Prova du också!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi Nilsson
Hej! Vilken härlig sida du har gjort. Denna ser jag fram emot att fortsätta följa. Härliga bilder och texter. Fortsätt så Laila Thorborg =)
Trackback